lördag 9 juli 2011

Att vakna en morgon...

...på uselt humör. En fridag dessutom. Du vet inte varför, men du är bara vresig. Enklast är att skylla på PMS om du är kvinna. Men om du är man?
Den enklast utvägen i livet är oftast att skylla på någonting. Att få en enkel förklaring som du kan relatera till, och lätt förstå. Dock ligger förklaringen till våra humörs-svängningar oftast på ett djupare plan. En ouppklarad konflikt med dej själv, en "hang-up" på din livspartner som du inte lärt dej acceptera eller bristen på egentid som gjort att din bägare blivit full. Allt detta är saker som vi kan skylla på andra. "Hade du bara plockat upp efter dej, hade jag haft tid till annat!", "hade trafiken bara flutit på hade jag inte blivit sen" eller  den värsta av allt "hade du bara gjort som jag sa, hade vi inte suttit i denna sitsen".
För visst är det skönt att slippa ansvara för sina egna beslut? Att kunna skylla ifrån sig.
Men om du planerat med marginal, lärt dej säga nej eller blunda för det röriga hemmet. Hur hade det fungerat, tro? Att stället säga "Ja, typiskt att det var trafikstockningar. Det borde jag veta, imorgon kör jag en kvart tidigare."
 Många av oss har en extrem låg toleransnivå gällande ostädade hem. Varför har vi det?
Är det så, att desto mer kaos vi har i huvudet, desto mer kontrollerade blir vi i hemmet?

Så om du är på uselt humör idag, fråga dej själv varför. Om du skyller ifrån dej, fundera över varför. Är det befogat, eller ligger svaret inom dej? Bara du har kontrollen över ditt eget liv. Du har dina egna verktyg och dom är fullt anpassningsbara till ditt liv. Se inte på vad andra har, se på vad DU har.

Njut av solen och kärleken idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar